Met Icelandair via IJsland naar 18 steden in Noord-Amerika

Het netwerk van Icelandair draait om IJsland, met Keflavik Airport als hub. De vliegtuigen van Icelandair vliegen van Europa naar IJsland en aansluitend naar Noord-Amerika, en omgekeerd. Van mei tot en met september biedt Icelandair een tweede rotatie in het netwerk aan, 3 uur later als de eerste rotatie. In deze tweede rotatie zitten vluchten naar onder andere populaire Europese bestemmingen als Amsterdam, Frankfurt en Parijs (dagelijks) en Brussel, Berlijn en Hamburg (3x per week). Deze tweede rotatie sluit ook aan op een tweede rotatie naar Noord-Amerika, met populaire bestemmingen als New York, Boston, Washington, Chicago en Toronto.

Met Icelandair vlieg je vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar IJsland en/of aansluitend naar 18 bestemmingen in Noord-Amerika. Bijvoorbeeld NEW YORK vanaf €418 / ORLANDO vanaf €578 / DENVER vanaf €668 / VANCOUVER vanaf €632 / SEATTLE vanaf €658. Een retourtje REYKJAVIK boek je al vanaf € 263.*

*Genoemde tarieven zijn vanaf-tarieven tegen IT tarief

Reisklassen
Passagiers hebben de keuze uit 5 reisklassen:
• Economy Light (zonder ruimbagage)
• Economy Standard
• Economy Flex
• Saga Premium
• Saga Premium Flex

In alle Economy reisklassen is handbagage en ruimbagage (m.u.v. Economy Light) inbegrepen, alsmede het gebruik van een persoonlijk in-flight entertainment systeem met films, series en muziek. Non-alcoholische dranken zijn ook inbegrepen, voor een maaltijd dient men echter bij te betalen.
In Economy staan de stoelen in een 3-3 opstelling (Boeing 737 & 757) of een 2-3-2 opstelling (Boeing 767), de beenruimte bedraagt gemiddeld 81cm. More Legroom stoelen kunnen per traject worden bijgeboekt, voor een prijs tussen €12 en €53, afhankelijk van traject en type More Legroom stoel.

De Saga reisklassen zijn te vergelijken met Business Class. Er geldt een ruimere bagagevrijdom en het grotere, persoonlijke in-flight entertainment systeem wordt met een noise reducing headset ter gebruik aangeboden. Ook WiFi is inbegrepen. Alle (alcoholische) dranken en a la carte maaltijden zijn inbegrepen. Men kan inchecken bij de Business Class check-in, gebruik maken van de fast lane bij Security en gebruik maken van de Airport Lounges.

In Saga staan de stoelen in een 2-2 opstelling (Boeing 737 & 757) of een 2-1-2 opstelling (Boeing 767), de beenruimte bedraagt gemiddeld 101cm. Let op: Icelandair biedt geen flatbeds aan.

Een Stopover in IJsland onderweg naar of van Noord-Amerika behoort ook tot de mogelijkheden. Zowel op de heen- als terugweg mag maximaal 7 dagen in IJsland worden gestopt, en zodoende kan men genieten van twee bestemmingen in 1 ticket! Een Stopover in IJsland is een ideale manier om kennis te maken met wat IJsland te bieden heeft. Men kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Blue Lagoon; geisers en watervallen bezichtigen tijdens een Golden Circle excursie of een sneeuwscootertocht op een gletsjer maken. Tijdens de zomermaanden is de temperatuur aangenaam en is er veel daglicht; ´s winters zijn de dagen korter en is er kans op Noorderlicht.