Compensatie bij vluchtvertraging of -annulering

Met de EU Regel EU261/2004 wordt van luchtvaartmaatschappijen geëist dat zij haar passagiers compenseert voor vluchtvertraging of vluchtannulering, wanneer de reden voor vertraging of annulering door toedoen van de luchtvaartmaatschappij is ontstaan.

Helaas heeft de EU261/2004 regel veel uitzonderingen, waardoor de maatschappij de klant in principe niet hoeft te compenseren. Van alle vertragingen van 3 uur of langer heeft de passagier slechts in 4 van de 10 gevallen daadwerkelijk recht op een vergoeding van de maatschappij.

Dit is één van de voornaamste redenen waarom via Maiden Life & General de Vuelandia Flight Care verzekering is ontwikkeld. Vuelandia Flight Care kent namelijk geen uitzonderingen. Als de vlucht van jouw klant is vertraagd met meer dan 3 uur, dan compenseren wij jouw klant, ongeacht de reden voor vertraging.

Daarnaast, veel bureaus die een vergoeding willen claimen vragen jou om een administratie vergoeding en claimen tot wel 40% van de totale claim-som. Met de Vuelandia Flight Care ontvangt jouw klant waar die recht op heeft en tegen een geringe premie.

Let op!
Dit product kan alleen afgesloten worden voor rechtstreekse vluchten van- en naar Nederland. Vluchten met een overstap kunnen niet worden verzekerd.

Vuelandia Flight Care Verzekering

Met het nieuwe product Vuelandia Flight Care kunnen jouw klanten zich dekken tegen annuleringen of vluchtvertragingen van meer dan drie uur bij aankomst op de plaats van de bestemming.

  • Een simpel product zonder uitzonderingen
  • Attractieve klant USP (directe uitkering, altijd dekking)
  • Een dienst tegen een scherpe premie
  • Een product dat los kan worden verkocht of als een vast onderdeel van de reis/ticket
  • Geschikt voor zowel individuen als voor groepen

Product dekking & uitkering

De lage premie van €19,95 biedt dekking op zowel de heen- als terugreis. De vergoeding is afhankelijk van de afstand tussen plaats van vertrek & plaats van aankomst en is een vast bedrag dat varieert van €250,-, €400,- of €600,- per vliegticket.

VuelandiaFlightCare

Wanneer wordt er uitgekeerd?

Bij Annulering Vlucht
In geval van een annulering e/o in geval van overboeking naar een andere vlucht, betaalt de verzekering de klant een vergoeding wanneer de alternatieve vlucht minimaal drie uur later aankomt op plaats van bestemming ten opzichte van de origineel geboekte vlucht.

Bij Vlucht Vertraging
Wanneer een vlucht is vertraagd betaalt de verzekering de klant een vergoeding wanneer zijn of haar vlucht minimaal drie uur of meer te laat aankomt op plaats van bestemming.

Overboekte Vlucht
Wanneer de klant tijdens boarding wordt geweigerd (bijvoorbeeld door overboeking van de vlucht) en in geval van overboeking naar een andere vlucht, betaalt de verzekering de klant een vergoeding wanneer de alternatieve vlucht minimaal drie uur later aankomt op plaats van bestemming ten opzichte van de origineel geboekte vlucht.

Omleiding tijdens Vlucht
Bij uitwijking van de vlucht naar een andere luchthaven tijdens de vlucht betaalt de verzekering de klant de ongemakken vergoeding wanneer de klant minimal 3 uur later aankomt op de plaats van bestemming (inclusief het alternatieve vervoer van luchthaven naar luchthaven).

Faillissement Airline
Ook faillissement valt onder deze verzekering.

USP’s klant

  • Jouw klant hoeft niet eindeloos te claimen, wij starten pro actief het claim-proces.
  • Met Vuelandia Flight Care ontvangt de klant 100% van de compensatie voor het ongemak van de vertraging en annulering.
  • Lage premie, volledige uitkering. Anders dan bij claims bureaus die hoge kosten vragen en geld inhouden van de uitkering.
  • Snelle uitkering en EU261 compliant.

Premie

Vuelandia Flight Care heeft de volgende premie:

  • Een standaard premie voor €19,95

De premie biedt dekking voor zowel de heen- als de terugreis.

Hoe en waar te boeken?

In de Vuelandia Travel Tool voor vliegtickets kun je bij het afronden van de boeking deze optie voor €19.95 per vliegticket bijboeken.