Algemene informatie en Voorwaarden


Op deze pagina vindt u algemene informatie en de toepasselijke voorwaarden van:

Vuelandia
Kruisweg 478
2132 LA Hoofddorp
Nederland

Telefoon 0900 – 440 00 00
E-mail: info@vuelandia.com

Kamer van Koophandel nr. 30206917
BTW nr. NL 814929795B01

Vuelandia is een handelsnaam van Net Travel Associates BV.

ANVR


Vuelandia is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. Op alle reizen die wij op onze website en in offertes aanbieden, zijn de ANVR Reizigersvoorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen, ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) en de Aanvullende Voorwaarden van Vuelandia van toepassing, tenzij wij in het aanbod of de boekingsbevestiging uitdrukkelijk hebben aangegeven dat andere voorwaarden gelden.

Belangrijke informatie over uw reis incl. de ANVR-Reizigersvoorwaarden vindt u ook in de ANVR brochure, beschikbaar via deze link via deze link.

Als u enkel de ANVR-Reizigersvoorwaarden wilt lezen, dan kunt u deze voorwaarden downloaden via deze link.
Een volledige set van onze algemene voorwaarden (incl. de aanvullende voorwaarden van Vuelandia), algemene informatie en de wettelijke informatie kunt u via deze link downloaden.

Insolventiegarantie


Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (consumenten)
Vuelandia is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat het vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

SGRZ NV (zakelijke opdrachtgevers)
Vuelandia is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via de website van de SGRZ. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de door ons aangeboden reizen onder de garantie van SGRZ. De SGRZ-garantie houdt in dat een zakelijke opdrachtgever ervan verzekerd is dat het vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds


Vuelandia is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Aanvullende voorwaarden


Vuelandia
Naast de ANVR-Reizigersvoorwaarden zijn op al onze overeenkomsten de aanvullende voorwaarden van Vuelandia van toepassing (met uitzondering voor Flexible Autos). Deze aanvullende voorwaarden bevatten onder andere de regelingen omtrent betaling, annulering en wijziging van uw boeking. De aanvullende voorwaarden van Vuelandia zijn opgenomen in de download Algemene Voorwaarden (compleet), maar u kunt via deze link ook een apart exemplaar downloaden.

Flexible Autos
Bent u op zoek naar informatie en de algemene voorwaarden van Flexible Autos? Deze kunt u via deze link lezen en downloaden.

Algemene Voorwaarden (reis)dienstverleners


In geval van reserveringen van losse reisdiensten bemiddelen wij als tussenpersoon in de totstandkoming van een overeenkomst tussen de reiziger en de betreffende reisdienstverlener. Op het aanbod en de overeenkomst met deze reisdienstverleners zijn de algemene voorwaarden van de betreffende reisdienstverlener van toepassing. Als in uw reis georganiseerd vervoer is inbegrepen, dan maken de algemene (vervoers)voorwaarden van deze vervoerders (zoals een luchtvaartmaatschappijen), naast onze algemene voorwaarden, uitdrukkelijk deel uit van het aanbod en/of de overeenkomst.

Deze algemene (vervoers)voorwaarden kunt u vinden op de website van de betreffende reisdienstverlener. De vindplaats van de meeste algemene vervoersvoorwaarden van reisdienstverleners kunt u ook raadplegen via de website van de ANVR.

Vliegticket Garantie


Als op uw vliegticket de Vliegticket Garantie van Vuelandia van toepassing is, dan zijn de voorwaarden van de Vliegticket Garantie van toepassing. Deze voorwaarden kunt u via deze link downloaden.

Verzekeringen


Wij adviseren iedere reiziger uitdrukkelijk om een reisverzekering en/of annuleringskostenverzekering af te sluiten.

Bijkomende kosten (niet inbegrepen)


Onderstaande kosten zijn niet inbegrepen in de reis en komen voor rekening van de reiziger:

  • Eventuele bagagekosten in geval van vervoer per vliegtuig, tenzij in uw ticketprijs een bagagevrijdom is inbegrepen en dit expliciet door ons is vermeld. Een overzicht van vrijwel alle bagagevoorwaarden per luchtvaartmaatschappij kunt u vinden op de overzichtspagina van de ANVR.
  • Eventuele vertrek- of aankomstbelasting die door de passagier zelf op de luchthaven moet worden betaald. Dit kunt u hier controleren.
  • Eventuele kosten voor (priority) check-in of andere diensten op de luchthaven.
  • Eventuele kosten voor stoelreserveringen.
  • Eventuele kosten voor extra of afwijkende voorzieningen tijdens uw reis.
  • De kosten van visa, vaccinaties en andere grensformaliteiten.
  • Alle kosten van niet vermelde maaltijden en dranken.
  • De kosten van een reis- of annuleringsverzekering.

Grensdocumenten, visa en vaccinaties


U dient voor uw reis in het bezit te zijn van geldige grensdocumenten zoals een geldig paspoort en eventueel visa. U kunt een eventueel benodigd visum hier direct aanvragen.

U kunt informatie over de benodigde visa voor de landen die u bezoekt (inclusief de aanvraagtermijn) eveneens verkrijgen bij o.a. het consulaat of de ambassade van dat land. Een volledig overzicht van ambassades en consulaten kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Voor de landen die u tijdens uw reis aandoet kunnen adviezen of verplichtingen gelden voor reizigersvaccinaties. Uw huisarts of de GGD kan u hierover nader informeren

Controleer via deze link welke formaliteiten en eisen gelden voor de grensdocumenten en vaccinaties voor de door u geboekte (overstap) bestemming(en).

Wijzigen, annuleren en no-show


Als u uw boeking wilt wijzigen of annuleren, dan dient u dit zo snel mogelijk en op de vertrekdag in ieder geval ruim voordat de vlucht plaatsvindt aan ons te melden. Als u zich niet tijdig meldt voor de vlucht (een zogenaamde “no-show”) hanteren luchtvaartmaatschappijen vaak 100% annuleringskosten, zo nodig in afwijking van andere eerder aan u gemelde (lagere) annuleringskosten. Sommige luchtvaartmaatschappijen hanteren een ruimer begrip van no-show, zelfs in geval van annulering enkele dagen voor de vertrekdatum.

Alleen de aanmelder kan de gehele boeking (voor alle reizigers) wijzigen, de overige reizigers kunnen alleen hun eigen reserveringen wijzigen.

Betaling


U kunt online betalen via iDeal, creditcard (Visa, Mastercard en American Express), Sofort Banking en Mister Cash. Daarnaast is in sommige gevallen overschrijving per bank mogelijk.

Betaling per creditcard

Als u met een creditcard betaalt, dan dient de naam van de kaarthouder overeen te komen met de naam van de reiziger. Het door u opgegeven adres van de reiziger dient bovendien overeen te komen met het adres van de kaarthouder zoals dit bij de bank bekend is. Ter voorkoming van mogelijke fraude met een creditcard behouden wij ons het recht voor creditcardbetalingen te weigeren en/of aanvullende gegevens te vragen. Wij kunnen een vergoeding vragen voor betaling per creditcard.

Let op: Pas na ontvangst van uw betaling maken wij uw boeking definitief en geven hiervoor de vervoersbewijzen uit. Tot dit moment kunt u aan uw reservering geen rechten ontlenen en zijn de eerder aan u vermelde tarieven en voorwaarden onder voorbehoud.

Klachten


Als u een vraag of klacht hebt, neem dan eerst contact op met onze afdeling klantenservice. Zorg dat u alle benodigde gegevens bij de hand hebt (zoals uw boekingsreferentie of PNR code, naam van de reizigers, e-Ticket nummer, etc.) zodat wij u snel kunnen helpen. In het kader van de beveiliging van persoonsgegevens kunnen wij u om aanvullende gegevens vragen om vast te stellen dat u (één van de) reiziger(s) bent.

Better Holidays


Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de reis niet alleen voor u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat reizen waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor u als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Bestrijd kindermisbruik, ook in het buitenland!


Wij steunen actief de ANVR en Defence for children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen u uit om met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl, ook als dit begaan is in het buitenland!

Meer informatie over het bestrijden van kindermisbruik is bij ons op aanvraag beschikbaar.

© 2024 Vuelandia